زعفران | روش های تشخیص زعفران اصل و تقلبی
چطوری میشه زعفران اصل رو از تقلبی تشخیص داد؟ | راهکار برای تشخیص زعفران اصل از تقلبی
زعفران؛ ماده ای پرکاربرد برای تهیه غذاهای ایرانی است. تشخیص زعفران اصل از تقلبی آن، چندان آسان نیست. در این مقاله درباره روش تشخیص زعفران اصل توضیحاتی داده ایم.

پر بازدید
زعفران از مواد اصلی اکثر غذاهای ایرانی به شمار می آید. این ماده هم به عنوان طعم دهنده و هم به عنوان رنگ خوراکی در غذاها کاربرد دارد. روش تشخیص زعفران اصل از تقلبی کمی دشوار است. این مطلب درباره شیوه های تشخیص زعفران اصل به هنگام خرید است.
تشخیص زعفران اصل از تقلبی
زعفران چرب نیست
-
یکی از راههای تشخیص زعفران اصل میزان چربی رشتههای زعفران است. برای این تست کافی است رشته های زعفران را بین کاغذ کاهی و یا روزنامه قرار دهید. اگر روی کاغد روغن و چربی مشاهده کردید، زعفران تقلبی است اما اگر زعفران پودر شد زعفران اصل میباشد.
طعم زعفران
-
زعفرانهای تقلبی معمولا طعم شیرینی دارند. پس اگر کمی زعفران را روی زبان گذاشتید و احساس کردید که شیرین است، باید بدانید با محصولی تقلبی و جعلی طرف هستید.زعفران واقعی طعم خاصی ندارد. اگر آن را مزه کنید شاید کمی تلخی هم احساس شود؛ کمی زعفران بردارید و آن را ببویید. بوی زعفران باید حالت شیرین (شبیه عسل) داشته باشد اما طعمش هرگز.
رنگ زعفران
-
چند رشته از زعفران را بردارید و در آب سرد بگذارید. هم زعفران اصل و خالص و هم زعفران تقلبی به آب رنگ میدهند. اما داستان از این قرار است که زعفران تقلبی به سرعت به آب رنگ میدهد. اما زعفران اصل به کُندی، ردی طلایی از خود در آب باقی میگذارد. مثلا برای یک فنجان آب، حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول میکشد تا تمام محتویاتش در اثر وجود زعفران، رنگی شود.دربارهٔ رنگ و ظاهر زعفران، نکتهٔ دیگری هم وجود دارد. زعفران اصل به هیچوجه رنگ درخشان و براقی ندارد. پس اگر زعفرانی دیدید که برق میزند و بسیار درخشان است باید کمی به اصالتش شک کنید. بعضی از شرکتهای تقلبی، گیاهان دیگری را که مشابه زعفران هستند در فرایند تولید با اسپریهای رنگی به شکل زعفران درمیآورند.
برای از بین بردن بوی بد گوشت بوقلمون از این ترفندها استفاده کن
حل زعفران در بنزین
-
زعفران واقعی و حقیقی در بنزین رنگ نمیدهد، درصورتیکه زعفران تقلبی به دلیل وجود دلیل مواد شیمیایی مثل اسید پیکریک در بنزین رنگ میدهد.
بسته بندی زعفران
-
بستهبندی زعفران هم میتواند نحوه تشخیص زعفران اصل باشد. برای حفظ طراوت، زعفران باید همیشه در جای خنک، در ظرف در بسته و دور از نور مستقیم نگهداری شود. زعفران باکیفیت تقریبا همیشه دارای بستهبندی هواگیر است که اجازه نمیدهد نور به نخها برسد.
رایحه زعفران
-
بوی زعفران، بویی است میان عطر عسل و یونجه.یادتان باشد که زعفران اصل دارای بو و رایحهای قوی و شدید است. پس اگر زعفرانی خریدید که بوی آن چندان قوی نبود باید در اصالت آن هم شک کنید. تلفیق بوی عسل و یونجه را به عنوان رمزی برای تشخیص زعفران اصل از تقلبی برای خود قرار دهید.
زعفران پودر می شود
-
کمی از زعفران را روی کاغذ بریزید و یا بین انگشتان خود فشار دهید. اگر لکههای چربی روی کاغذ باقی ماند، نشان میدهد متأسفانه زعفرانی که خریدید، تقلبی است و شاید برای افزایش وزن، به آن چربی اضافه کرده باشند. زعفران اصل در صورت له شدن بین کاغذ، به پودر تبدیل میشود.
زعفران و جوش شیرین
-
یکی از روشهای جالب برای تشخیص زعفران اصل این است که کمی جوش شیرین به آب اضافه کنید و آن را خوب هم بزنید. سپس کمی زعفران به محلول اضافه کنید. درصورتی که زعفران اصل باشد، ترکیب آب و جوش شیرین به رنگ زرد در میآید، ولی اگر زعفران تقلبی باشد محلول به رنگ قرمز کمرنگ تغییر میکند.
افزایش وزن زعفران
اگه زعفران خود را از جای مطمئنی خرید نکرده اید باید انتظار این را داشته باشید که ممکن است وزن زعفران خریداری شده افزایش دادهاند.
رشته های زعفران را به مواردی که در پایین اشاره میکنم آغشته میکنند و وزن زعفران را چند درصدی افزایش میدهند.
-
عسل
-
نمک
-
اسپری کردن نوشابه
استفاده از گازشهری
-
ساده ترین راه تشخیص زعفران اصل از تقلبی استفاده از گاز شهری می باشد. اگر چند رشته از زعفران را بر روی گاز شهری بگیرید و رنگ آن بنفش یا نارنجی رنگ شد زعفران شما اصل است و اگر رنگ رشته ی زعفران روی شعله زرد شد زعفران تقلبی است.
رشته های زعفران
-
رشته های ظریف زعفران دارای شکل شیپور هستند و مهم نیست که چگونه برداشت شده باشند، باید شکل شیپوری خود را حفظ کنند.
ارسال نظر