ام اس | بیماری ام اس و نشانه های آن
چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به ام اس هستند | همه چیز درباره ام اس
30 می، روز جهانی ام اس است. این بیماری که در روزهای حاضر، بسیار شایع است به دلیل اختلال در عملکرد مغز به وجود می آید. در این مطلب بیشتر درباره ام اس بخوانید.

پر بازدید
زمانی که در ارتباط میان مغز و دیگر اعضای بدن اختلال به وجود بیاید، بیماری که ممکن است فرد به آن مبتلا شود؛ ام اس است. ام اس را بیماری خاموش نامیده اند. این بیماری گاهی خیلی سریع علائم خود را نمایان می سازد و گاهی نیز مدت ها طول کشیده و فرد از وجود بیماری در جسم خود آگاه نمی شود. افسردگی، ضعف شدید و تاری دید از علائم این بیماری هستند. این مطلب درباره علائم ام اس و شیوه درمان آن است.
ام اس MS
یک بیماری خودایمنی است که با حمله به سیستم عصبی مرکزی و ناتوان کردن مغز و نخاع عملکرد بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. این بیماری در حال حاضر بهطور کامل درمان نمیشود اما راهکارهای مدیریت و کنترل آن شناخته شده است.
چه کسانی ام اس می گیرند
افرادی که در خانواده مبتلا به ام اس دارند؛ بیشتر در معرض این بیماری هستند.
افراد مضطرب، چاق، کسانی که کمبود ویتامین دی دارند و آنان که بیشتر سیگار می کشند؛ امکان ابتلا به این بیماری در آن ها بیشتر است.
نشانه های ام اس
این بیماری در هیچ دو فردی نشانه های مشابهی ندارد؛ اما به برخی از علائم آن اشاره کرده ایم
نشانه های اولیه ام اس
عدم هماهنگی: ام اس می تواند راه رفتن را سخت کند:
- مشکل در راه رفتن
- سخت بودن حفظ تعادل
- تغییر در راه رفتن شما
گیجی: ممکن است احساس سبکی در سرتان داشته باشید. احتمالاً سرگیجه نخواهید داشت
تغییرات عاطفی و افسردگی: سازگاری با این شرایط که شما یک بیماری مزمن دارید دشوار است، چه رسد به نوعی از بیماری که پیشبینی آن سخت است و عوارض جسمی به همراه خواهد داشت. ترس از ناشناخته ها می تواند شما را مضطرب کند. به علاوه این بیماری به رشته های عصبی مغز شما آسیب می رساند و این می تواند بر احساسات شما تأثیر بگذارد. همچنین داروهایی مانند کورتیکواستروئیدها که برای درمان ام اس استفاده می شوند نیز می توانند چنین حالتی ایجاد کنند.
مشکلات چشمی: ام اس می تواند باعث موارد زیر شود: حرکات غیر ارادی چشم دوبینی
خستگی: ممکن است خیلی احساس خستگی کنید. این حالت اغلب در بعدازظهرها ظاهر می شود و باعث ضعف عضلات، کندی تفکر یا خواب آلودگی می شود. معمولاً به میزان کاری که انجام می دهید مربوط نمی شود. برخی از افراد مبتلا به ام اس می گویند که حتی پس از یک خواب خوب نیز ممکن است احساس خستگی کنند.
مشکلات مربوط به گرما: ممکن است در حین گرم کردن در ورزش متوجه آنها شوید. ممکن است احساس خستگی و ضعف کنید یا در کنترل برخی از قسمتهای بدن مانند پاهای خود مشکل داشته باشید. با استراحت و خنک شدن، این علائم احتمالاً از بین می روند.
اسپاسم های عضلانی: معمولاً بر عضلات پای شما تأثیر می گذارد. آنها تقریباً برای نیمی از افراد مبتلا به ام اس یک علامت اولیه هستند. این اسپاسم ها همچنین بر افراد مبتلا به ام اس پیشرونده نیز تأثیر می گذارند. ممکن است سفتی خفیف یا اسپاسم های دردناک و قوی داشته باشید.
مشکلات جنسی: این مشکلات شامل خشکی واژن در زنان و مشکلات نعوظ در مردان است. هم مردان و هم زنان ممکن است کمتر به لمس واکنش نشان دهند، میل جنسی کمتری داشته باشند یا در رسیدن به ارگاسم مشکل داشته باشند.
مشکلات گفتاری: ام اس می تواند باعث مکث طولانی بین کلمات و گفتار نامفهوم یا صدای تو دماغی شود. با پیشرفت بیماری ممکن است مشکلات بلع نیز داشته باشید.
مشکلات فکر کردن: ممکن است گاهی اوقات تمرکز کردن برایتان سخت باشد. این احتمالاً به معنای کند شدن تفکر، توجه ضعیف یا حافظه مبهم است. برخی از افراد مشکلات شدیدی دارند که انجام کارهای روزانه را برای آنها سخت می کند، اما این حالت کم اتفاق می افتد. ام اس معمولاً هوش یا توانایی شما برای خواندن و درک مکالمه را تغییر نمی دهد.
لرزش: حدود نیمی از افراد مبتلا به ام اس با این مشکل روبرو هستند. لرزش ها می توانند جزئی یا آنقدر شدید باشند که انجام فعالیت های روزمره را سخت کنند.
مشکل در راه رفتن: ام اس می تواند باعث ضعف یا اسپاسم های عضلانی شود که راه رفتن را سخت می کند. مشکلات تعادل، بی حسی پاها و خستگی نیز ممکن است رخ دهد.
احساسات غیرمعمول: علاوه بر احساس سوزن و سوزن شدن؛ ممکن است خارش شدید، سوزش، درد های عمقی یا سطحی نیز داشته باشید. ممکن است احساس سفتی در اطراف دنده ها یا بالای شکم خود داشته باشید.
علائم ام اس در زنان
-
درد
-
یائسگی
-
خستگی
-
افسردگی
-
اختلال بینایی
-
مشکلات قاعدگی
-
اختلال در راه رفتن
-
بیحسی در پوست و اندامهای بدن
علائم ام اس در مردان
-
درد بدون علت خاص
-
مهمغزی (تغییر شناخت)
-
خستگی بدون علت خاصی
-
عدم کنترل تعادل و مشکل در راه رفتن
-
مشکلات کنترل مثانه یا روده همچون بیاختیاری
-
حرکات غیرارادی همچون تکان خوردن یا عدم کنترل اندامها
راه حل های درمانی ام اس
ورزش و درمان ام اس
اگر مبتلا به ام اس خفیف تا متوسط هستید، ورزش منظم میتواند به بهبود توان عضلانی و هماهنگی اندامها کمک کند. اگر گرمای ناشی از فعالیت بدنی برای شما آزاردهنده است از ورزشهایی مثل شنا یا سایر ورزشهای آبی بهره بگیرید. ورزشهای توصیهشده برای افراد مبتلا به اماس عبارتاند از:
-
پیادهروی
-
حرکات کششی
-
ایروبیک سبک
-
رکاب زدن
-
یوگا و تایچی
مسواکزدن از ابتلای به آلزایمر جلوگیری میکند!
خنک نگهداشتن بدن
معمولاً گرما یکی از عوامل تشدید کننده علائم ام اس در برخی افراد به شمار میرود. ازاینرو، اجتناب از محیط گرم و استفاده از روشهای مختلف برای کاهش دمای بدن در کم شدن علائم مؤثر است.
رژیم غذایی متعادل و درمان ام اس
به دلیل اینکه شواهد کافی علمی از تأثیر رژیم غذایی خاصی بر کاهش علائم ام اس وجود ندارد توصیه پزشکان بر داشتن برنامه غذایی سالم و متعادل است که نیازهای تغذیهای بدن را بهخوبی تأمین کند. البته نتایج برخی تحقیقات حاکی از آن است که مصرف ویتامینD تأثیر چشمگیری در بهبود علائم بیماران مبتلا به MS دارد.
تسکین استرس
استرس از محرکهای تشدیدکننده علائم در بیماری MS است. پرهیز از شرایط استرسزا و یادگیری روشهای کاهشدهنده استرس مثل یوگا، تای چی، مدیتیشن یا تنفس عمیق ممکن است در بهبود کیفیت زندگی مؤثر باشند.
ارسال نظر