شناسه خبر: ۱۹۳۰
لینک کوتاه کپی شد

سس ماهی | روش تهیه سس ماهی

می خوام یه سس جنوبی آتیشی بهت یاد بدم | طرز درست کردن سس ماهی

سس ماهی یه چاشنی که اصالتا به قسمت های جنوب شرقی آسیا تعلق داره. اما در جنوب ایران هم این سس تهیه میشه. برای یاد گرفتن تهیه نوع جنوبی سس ماهی با ما همراه باشید.

سس ماهی

پر بازدید

از چاشنی های جنوب شرق آسیا و نواحی فیلیپین؛ سس ماهی است. سس ماهی با اغلب با برنج یا انواع نودل ها سرو میشه و به خاطر بوی تند و تیزی که داره ممکنه چندان پسند خیلی از افراد نباشه. این مطلب روش تهیه سس ماهی رو بهتون یاد میده. این طرز تهیه برای نواحی جنوب ایران است.

مواد لازم برای درست کردن سس ماهی

  • پیاز متوسط : ۱ عدد

  • سیب زمینی متوسط : ۱ عدد

  • سیر : ۵-۶ حبه

  • رب گوجه فرنگی :  ۱ قاشق غذاخوری

  • آبلیمو : ۲ قاشق غذاخوری

  • ادویه ماهی :  ۱ قاشق مرباخوری

  • سماق:  نصف قاشق چایخوری

  • نمک و فلفل :  به مقدار لازم

ادویه ماهی

  • تخم گشنیز، زیره، فلفل سیاه، میخک، مقداری شنبلیله خشک، زیره سبز، دارچین.

سس ماهی

روش تهیه سس ماهی

  • برای تهیه‌ی سس ماهی ابتدا یعنی پیاز و سیب زمینی را نگینی ریز کنید و کنار بگذارید. بعد از اینکه ماهی را سرخ کردید و کنار گذاشتید به شرطی که روغن نسوخته باشد. پیاز را نگینی ریز کنید و در روغن بریزد و تفت بدهید تا سرخ شود.

  • اکنون سیر را پوست بگیرید یا له کنید یا ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و با هم تفت بدهید.

سس سویا؛ یک چاشنی آسیایی 

  • سیب زمینی را اضافه کنید شعله را کم کنید و در ظرف را بگذارید تا سیب زمینی‌ها بپزند و سرخ شود. در قابلمه را بردارید و ادویه‌ها را اضافه کنید.

  • رب گوجه را در نصف لیوان آب حل کنید و به مواد اضافه کنید و هم بزنید. نمک، فلفل، ادویه ماهی، سماق و آبلیمو را هم اضافه کنید و بگذارید تا سس جا بیفتد و غلیظ شود.

نکات تهیه سس ماهی

  • می توانید جای سس ماهی از سس سویا استفاده کنید.

  • سس ماهی خیلی تند است؛ میزان افزودگی ادویه به ذائقه شما بستگی دارد.

  • سس ماهی با ماهی و برنج سفید سرو می شود. 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر