روش صحیح پخت بوقلمون | نکات مهم در گرفتن بوی بد بوقلمون در غذا
بوقلمون رو اینجوری بپز تا بو نده! | روش از بین بردن بوی بد گوشت بوقلمون
اگر تمایل دارید با خوراک لذیذ و پر خاصیت گوشت بوقلمون ، از خانواده و عزیزانتان پذیرایی کنید، حتما این مطلب را بخوانید.

بوقلمون، مرغ و ماهی از مواد غذایی هستند که بدون آنکه فاسد شوند بوی زهم دارند و برای پخت و پز آنها بهتر است که در ابتدا به دنبال راهکارهای مناسب برای از بین بردن بوی زهم آنها باشیم. برای رفع بوی زهم بوقلمون برخی از راهکارهای اصولی و با کمک ادویه ها، چاشنی های معطر و سبزیجات وجود دارند که در اینجا برای پخت مطبوع تری از گوشت بوقلمون ذکر می کنیم.
دلایل رایج بوی زُهم گوشت بوقلمون چیست ؟
بوی گوشت بوقلمون ( که ما به دلیل حساسیت های ذائقه ای یا عادت های تغذیه ای خاص خودمان به آن بوی زُهم میگوییم ) یک بوی طبیعی و بیشتر مربوط به نژاد ، چربی زیر پوست و هورمونهای بدن این پرنده است ؛ مخصوصاً در نوع بومی آن.
در بوقلمون های پرورشی علاوه بر موارد بالا این بو می تواند به نوع تغذیه پرنده نیز مربوط باشد. در نهایت این بو دلیل بر فساد گوشت نیست و جای هیچگونه نگرانی ندارد.
نکته خیلی خیلی مهم:
خرید گوشت بوقلمون تازه در مورد مسئله بوی زهم بوقلمون بسیار مهم است چراکه بوقلمون نسبتا به ماندگی بسیار حساس است و هر چه گوشت تازه تری تهیه کنید به نسبت گوشت خوش بو و خوش خوراک تری خواهید داشت.پس حتما به این نکته توجه کنید تا نیاز به انجام مراحل بعدی نداشته باشید.
روش های از بین بردن بوی تند گوشت بوقلمون قبل از پخت :
1- ادویه پاشی و سرخ کردن در روغن داغ
یکی از بهترین روش ها برای خوش طعم تر کردن و گرفتن بوی گوشت بوقلمون ، آغشته کردن آن به ادویه های ساده و سرخ و طلایی کردن آن در روغن داغ است.
به این ترتیب که گوشت بوقلمون را با میزان مناسبی از نمک ، فلفل و زردچوبه به خوبی آغشته کرده و چند ثانیه ماساژ می دهیم.
در صورت استفاده از بوقلمون کامل باید داخل شکم آن را نیز ادویه پاشی کرده ؛ و ماساژ دهیم.
سپس هر طرف بوقلمون مزه دار شده را در روغن داغ سرخ می کنیم ؛ تا طلایی شود. این بوقلمون طلایی شده آماده پخت در سس هر نوع خورشتی هست. باید دقت شود که خورشت کم آب و حرارت ملایم باشد.
برای مشاهده دستور کامل طبخ انواع خورشت ها با گوشت بوقلمون می توانید به سایت کالی فود مراجعه کنید.
2- مرینیت کردن گوشت بوقلمون
مرینیت کردن در واقع خواباندن گوشت در چاشنی ها و ادویه های دلخواه است ؛ که بسته به نوع گوشت از ۱ ساعت تا حداکثر ۲۴ ساعت زمان می برد.
در این روش گوشت بوقلمون را به قطعات مناسب خرد می کنیم ؛ و آنها را در مخلوط پیاز خلال شده ، سیر رنده شده ، پودر فلفل سیاه ، نمک ، زعفران دم کرده ، آبلیمو و در صورت تمایل دیگر ادویه ها و سبزی های معطر می خوابانیم.
این گوشت بوقلمون مرینیت شده نیز مناسب پخت انواع خورشت و همچنین کباب کردن است. دقت داشته باشید که مواد مرینیت قابل استفاده نیست و باید قبل از طبخ از گوشت جدا شوند.
در نظر داشته باشید که گوشت را در ظروف فلزی مرینیت نکنید ؛ زیرا ظرف فلزی باعث تغییر طعم مواد می شود.
گوشت مرینیت شده را حتما در ظرف در دار و در یخچال نگهداری کنید. در مرینیت های یک ساعته خصوصا در فصول سرد سال نیازی به نگهداری گوشت در یخچال نیست.
3- پختن گوشت بوقلمون به همراه پیاز و آبکشی کردن گوشت
در قابلمه مناسب آب را بجوشانید. قطعات گوشت بوقلمون را به همراه پیاز خلالی شده در آب جوشیده بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه در آب در حال جوش قرار بگیرند.
در طول این زمان ، پیوسته کف روی آب را بگیرید. بعد از ۱۵ دقیقه گوشت را در آبکش ریخته از پیازها جدا کرده ؛ و با آب سرد آبکشی نمایید.
این گوشت را می توانید به همراه ادویه های مختلف به ویژه زعفران ، در روغن تفت داده و در پخت انواع خوراک و خورشت از آن استفاده کنید.
4- پختن گوشت بوقلمون با پیاز خام
در این روش بسته به مقدار گوشت بوقلمون مورد استفاده ، به میزان مناسبی از پیاز خام خلالی شده نیاز داریم.
قطعات گوشت بوقلمون را به فلفل و نمک آغشته کرده و هر طرف آنها را در میزان کم روغن تفت دهید ؛ تا گوشت کاملا تغییر رنگ دهد.
گوشت های تفت داده را از ظرف خارج کرده ؛ و در همان روغن نصف میزان پیاز را کمی تفت دهید. سپس گوشت ها را به پیاز اضافه کرده و مابقی پیاز خلالی را روی گوشت می ریزیم.
در ظرف را می گذاریم و زمان می دهیم تا گوشت در آب پیاز ، با حرارت ملایم به خوبی پخته شود.
در حین پخت یک بار گوشت و پیاز را هم می زنیم و در صورت نیاز یک استکان آب اضافه میکنیم.
در ادامه با اضافه کردن انواع ادویه ها و چاشنی ها به این گوشت ، می توانید خورشت دلخواه خود را آماده کنید.
هنگام خرید گوشت بوقلمون به چه نکاتی دقت کنیم؟
در زمان خرید با توجه به نکات زیر از سلامت گوشت بوقلمون مطمئن شوید.
گوشت تازه و سالم بوقلمون قوام خوبی دارد ؛ و شل و وارفته نیست. رنگ آن صورتی خوشرنگ است و بوی نامطبوع نمی دهد.
رنگ گوشت کهنه ، صورتی کدر و رنگ پریده است و بوی ناخوشایند ماندگی می دهد. با فشار دادن انگشت دست بر روی سطح گوشت ، جای فرو رفتگی به مدت طولانی باقی می ماند که نشان دهنده کهنگی و وارفتگی بافت گوشت است.
اگر از بوقلمون های بومی استفاده می کنید حتما موارد بالا را در نظر داشته باشید
در صورت استفاده از بوقلمون های بسته بندی شده ؛ حتما به تاریخ انقضا نوشته شده بر روی محصول توجه کنید.
حتما اگر گوشت تازه ای رو خریداری کنید، مطمئنا غذای خوشبوتر و خوشمزه تری خواهید داشت.
ارسال نظر