شناسه خبر: ۲۴۶۳
لینک کوتاه کپی شد

بارش شهاب سنگ | بارش شهاب سنگ در ایران

امشب آسمان در بارش شهاب سنگ غرق می شود | بارش شهاب سنگ در شامگاه 21 مرداد

شنبه 21 مرداد 1402 آسمان ایران بارش شهاب سنگ رخ می دهد. برای اینکه درباره این رویداد و زمان آن بیشتر بدانید با ما همراه باشید.

بارش شهاب سنگ

پر بازدید

بارش شهاب سنگ چه زمانی رخ می دهد و بارش باران شهابی چیست؟ زمانی که زمین در پیمودن مسیر خود از میان شهاب ها عبور کند بارش شهاب سنگ رخ می دهد. طبق اخبار فردا شب، یعنی شنبه 21 مرداد 1402، آسمان ایران را باران شهابی فردا می گیرد. برای اینکه درباره این بارش شهاب سنگ بیشتر بدانید با ما همراه باشید.

بارش شهاب سنگ در شنبه 21 مرداد

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: از نیمه شب شنبه ۲۱ مرداد تا بامداد روز یکشنبه ۲۲ مرداد ماه آسمان سراسر ایران شهاب باران می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این شهاب باران تا لحطه روشنایی آسمان در بامداد روز بعد ادامه خواهد داشت،گفت: با این وجود کوژ ماه کاهنده با نور نسبتا زیاد حتی در خارج از شهرها مزاحم رصد اکثر شهاب‌های این بارش بوده و تنها آذرگوی‌های آن و برخی شهاب‌های پرنور از این بارش در مناطق به دور از آلودگی هوا و در بخش‌هایی از آسمان که از مکان قرارگیری ماه دور است مشاهده خواهند شد.

عتیقی از جمله ویژگی‌های این بارش را شهاب‌های بسیار درخشانی عنوان کرد که حتی تا مدتی رد نور آنها پس از عبور در آسمان دیده می‌شود و از آنها به عنوان آذر گوی یا آتش گوی یاد شده است.

بارش شهاب سنگ

آخرین بار در سال ۱۳۷۱ دنباله دار مذکور از کمترین فاصله با خورشید عبور کرد و دیدار بعدی آن با خورشید سال ۱۳۰۴ خورشیدی خواهد بود. قطر این دنباله‌دار ۲۶ کیلومتر و سرعت شهاب‌های این بارش در برخورد با جو زمین ۵۹ کیلومتر بر ثانیه است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: ماه با فاز ۸۱ درصد از سمت ۸۵ درجه (افق شرقی) در ساعت ۲۲:۵۱ دقیقه مورخ ۲۱ مرداد طلوع خواهد کرد و اثرات گرانشی سیاره غول پیکر برجیس بر ذرات مداری بر جا مانده دنباله‌دار سویفت تاتل عامل اصلی این بارش است.

عتیقی میزان بارش ساعتی سمت الراسی (ZHR) این بارش را میان ۸۰ تا ۱۵۰ شهاب عنوان کرد و گفت: نور مزاحم ماه عامل بسیار مهمی در عدم مشاهده بسیاری از شهاب‌های این بارش خواهد بود؛ کانون این بارش صورت فلکی پرساووش (برنده سر دیو) است که در این شب‌ها حدود نیمه شب از افق شمال شرق آسمان طلوع می‌کند.

وی ادامه داد: بدیهی است شهاب‌ها در اطراف این صورت فلکی دیده خواهند شد و نباید متوقع بود که الزاما انها از درون کانون بارش که همان صورت پرساووش است خارج شوند بلکه در اطراف کانون بارش و گاهی اوقات بسیار دورتر شهاب‌های این بارش دیده می‌شوند که از امتداد خلاف جهت حرکت آنها رصدگران به کانون بارش می‌رسند.

عتیقی گفت: میزان جابجایی هر شهاب در آسمان، تعیین حد قدری شهاب‌ها، صورت فلکی مورد مشاهده در مسیر شهاب، تعداد آذرگوی‌ها و شمارش تعداد شهاب‌های این بارش از جمله کارهای علمی است که علاقمندان برای تهیه گزارش از این بارش و اساسا هر بارش شهابی انجام می‌دهند. عکاسی از بارش شهابی ترجیحا با لنز زاویه باز و با مدت زمان نوردهی دلخواه توصیه می‌شود به نحوی‌که پس از عبور یک شهاب از مقابل لنز دوربین به عکاسی پایان دهیم.

  • مشاهده شهاب‌ها برای چشم انسان هیچ گونه خطری ندارند و شهاب‌ها در حقیقت ذرات میلیمتری و میکرومتری بسیار ریزی هستند که در فاصله ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلومتری از سطح زمین در برخورد با جو، اتم‌های جو را برانگیخته نموده و نور فلورسانس از خود ایجاد می‌کنند و این ذرات هرگز به زمین نمی‌رسند. رصد بارش‌های شهابی نیاز به تلسکوپ و ابزار رصدی ندارد و کلیه علاقمندان از سراسر کشور تنها با چشم غیر مسلح می‌توانند این پدیده نجومی را مشاهده کنند.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر