آزمایش خون | زمان انجام آزمایش خون | شرایط انجام آزمایش خون
در انجام کدام نوع از آزمایش خون باید ناشتا باشیم؟ | ضرورت ناشتا بودن موقع انجام آزمایش
اگر دکتر براتون آزمایش خون نوشته اما نمی دونید که موقع انجام آزمایش باید ناشتا باشید یا نه؛ این خبر رو بخونید.

پر بازدید
- خاطره انگیزترین آهنگ های محسن چاوشی رو از اینجا دانلود کنین
- + عصر پاییز رو با یک کیک نارنگی خوشمزه و ساده دلچسب تر کن + فیلم آموزش
- + جدیدترین قیمت گوشی از برندهای مختلف در بازار ایران | قیمت گوشی در 2 مهر 1402
- + کدوم یکی از این آقایون تنها زندگی میکنه؟! | تست هوش + پاسخ
- + امیرعلی نبویان چرا در بازی پدرخوانده به فرزاد فرخ توهین کرد؟ + فیلم
آزمایش خون که برای چکاپ بدن و تشخیص بیماری ها انجام میشه برای گرفتن نمونه خون شرایط خاصی داره. یه سری از آزمایش خون هستند که اصلا لازم نیست ناشتا باشید و تو هر زمانی می تونین آزمایش بدین اما یه سری از آزمایش ها رو حتما باید ناشتا باشید. حالا موقع انجام کدوم نوع آزمایش خون ناشتا بودن ضروریه؟ تو این خبر بهتون گفتیم.
آزمایش هایی که باید در زمان انجام آن ها ناشتا باشید
-
آزمایش قند خون: آزمایش قند خون ناشتا معمولاً به یک شبانه روزه ناشتایی نیاز دارد که حدود 8 تا 10 ساعت طول میکشد.
-
آزمایش کلسترول خون: برخی از انواع تستهای کلسترول نیازی به ناشتایی ندارند. بعضی از آنها مانند آزمایش مستقیم کلسترول LDL ممکن است تا 14 ساعت به ناشتایی نیاز داشته باشد.
-
تست سطح تری گلیسیرید: برای آزمایش تری گلیسیرید احتمالاً نیازی به ناشتایی نخواهید داشت، اما در برخی شرایط ممکن است 12 ساعت ناشتایی لازم باشد.
-
آزمایش آهن سرم: ممکن است از شما خواسته شود 12 ساعت ناشتا باشید و 24 ساعت قبل از انجام این آزمایش از مصرف مکملهای آهن خودداری کنید.
-
آزمایشات ویتامین B12: معمولاً قبل از آزمایش ویتامین B12 نیازی به ناشتایی ندارید. در برخی شرایط پزشک ممکن است حدود 6 تا 8 ساعت ناشتایی را توصیه کند.
-
آزمایش ویتامین B کمپلکس: یک آزمایش خون که تمام ویتامینهای گروه B شما را بررسی میکند، معمولاً بعد از ناشتایی به مدت یک شبانه روز انجام میشود.
-
پانل عملکرد کلیه: ممکن است قبل از آزمایش عملکرد کلیه به شما گفته شود که 8 تا 12 ساعت چیزی نخورید.
-
آزمایش گاما – گلوتامیل ترانسفراز: پزشک ممکن است به شما بگوید یک شبانه روز ناشتا باشید و به مدت 24 ساعت از مصرف الکل خودداری کنید.
برای ناشتا بودن این موارد را رعایت کنید
-
24 ساعت قبل از انجام آزمایش از خوردن مایعات بیش از حد پرهیز کنید. (در حد نیاز همیشگی مصرف گردد)
-
8 ساعت قبل از مراجعه به آزمایشگاه هیچ غذا یا آشامیدنی (به جز آب) میل نکنید.
-
آزمایش قند حداقل 8 ساعت ناشتایی لازم دارد.
-
در صورتی که آزمایش های مربوط به چربی خون مثل تری گلیسرید برای شما درخواست شده باشد، حداقل مدت زمان ناشتایی 12 ساعت است.
-
از نوشیدن آب میوه، چای و قهوه در طی مدت ناشتایی بپرهیزید، اما نوشیدن آب اشکالی ندارد. (مگر آن که محدودیت در مصرف آب توسط پزشک تذکر داده شده باشد.)
-
در طی مدت ناشتایی از استعمال دخانیات، جویدن آدامس، تمرین بدنی و ورزش پرهیز نمایید. این موارد ممکن است منجر به تحریک سیستم گوارش و تغییر در نتایج آزمایش ها شود.
-
آزمایشگاه را از داروهایی که مصرف می کنید مطلع کرده و در مورد قطع کردن یا نکردن استفاده از دارو برای انجام آزمایش با پزشک معالج خود مشورت کنید.
-
برای جلوگیری از تاثیر گرسنگی زیاد، نباید بیش از 16 ساعت ناشتا باشید.
-
بعد از انجام نمونه گیری شما می توانید رژیم غذایی عادی و فعالیت روزانه را شروع نمایید
ناشتا بودن یعنی چه؟
منظور از ناشتا بودن این است که هر غذایی که معمولاً در شب قبل مصرف می کرده اید، بخورید و پس از آن از خوردن هر گونه ماده غذایی پرهیز کنید. برای برخی آزمایشات خوردن آب در شب قبل از آزمایش به مقدار رفع تشنگی مانعی ندارد، اما به هنگام صبح از خوردن و آشامیدن کاملاً خودداری کنید. در این مورد باید با پزشک خودتان مشورت نمایید. در طول مدتی که باید ناشتا باشید نباید دخانیات مصرف کنید.
برای آزمایش هایی مانند آهن خون یا خون مخفی در مدفوع، باید سه روز قبل، از مصرف هر گونه داروهای آهن دار و همچنین گوشت قرمز، جگر و… پرهیز کرده باشید.
چرا باید در زمان انجام آزمایش ناشتا باشید؟
ناشتا بودن به پزشک این امکان را میدهد تا مقادیر نتایج آزمایش خون را که تحت تأثیر غذاخوردن قرار میگیرند مانند انواع تست خون، سطح قند خون یا کلسترول را به طور دقیق اندازهگیری کند.
اگر به طور تصادفی قبل از آزمایش خون ناشتا غذا خوردهاید، باید فوراً به پرسنل درمانی اطلاع دهید تا تفسیر نتایج اشتباه نشود.
در بعضی موارد، ممکن است همچنان بتوانید تست خون را انجام دهید، اما در موارد دیگر ممکن است لازم باشد آن را به روز دیگری موکول کنید.
ارسال نظر