پلو کدو حلوایی | طرز تهیه پلوکدو حلوایی
ناهار امروزمون پلو کدو حلوایی، غذای پاییزی و خوشمزه شمالی باشه + روش تهیه
یکی از خوشمزه ترین غذاهایی که برای پاییز مناسبه و به خصوص در شمال کشور ما خیلی درست میکنن، پلو کدو حلوایی است.

پر بازدید
- دکور منزل با وسایل چوبی که هیچوقت از مد نمی افته + تصاویر
- + مونا مهرجویی با این نوشته زیبا تولد پدرش را تبریک گفت!
- + (ویدیو) عمیق ترین رابطه عاشقانه جهان از زبان مجتبی شکوری
- + سلیقت هر چی که باشه اینجا طرح ناخن شب یلداتو پیدا میکنی + عکس
- + ایده این زوج های ایرانی حرف نداره! | تصاویر خلاقانه ترین ماشین عروس های ایرانی
از همون قدیما کدو حلوایی در شمال ایران بسیار محبوب بوده و در غذاهای مختلفی استفاده میشد. یکی از بهترین غذاها، پلو کدو حلوایی هست که در شمال با نام «کیی پِلا» معروف هست. پلو کدو حلوایی عطر و طعم بی نظیری داره و بدون شک غذاهایی نخواهد بود که فقط یکبار امتحان کنید. در ادامه طرز تهیه پلو کدو حلوایی خوشمزه و اصیل شمالی رو بهتون آموزش میدیم.
روش درست کردن پلو کدو حلوایی
«کیی» به معنای کدو و «پلا» هم به معنای پلو است. این غذا یکی از قدیمیترین غذاهای مازندرانی است و جایگاه ویژهای در فرهنگ آشپزی مردمان این خته دارد. کدو پلو، مخصوص فصلهای سرد سال است و محلیها معمولا در کنار آن تخم مرغ نیمرو، ماست و بادمجان، انار ترش و ترشی نازخاتون قرار میدهند.
مواد لازم برای ۴ نفر
- کدو حلوایی: ۵۰۰ گرم
- برنج: ۳ پیمانه
- سینهی مرغ: ۱ عدد خرد شده
- پیاز: ۱ عدد
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- خلال بادام: نصف پیمانه
- خلال پسته: یک سوم پیمانه
- گلاب: یک چهارم پیمانه
- زعفران دم کرده به میزان لازم
- کره: ۲۵ گرم
- زرشک: نصف پیمانه
- زردچوبه، پودر دارچین، پودر هل، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
کلم پلو رو چطوری درست کنیم که واسه دل شیراز باشه؟+ روش تهیه
طرز تهیه پلو کدو حلوایی
۱. کدو حلوایی را به شکل مکعبهای ۲ در ۲ سانتیمتری خرد کنید و در نیمی از کره و روغن، با مقداری دارچین و یک قاشق از شکر سرخ کنید. کدوهایی که به این اندازه برش خوردهاند، حین سرخ شدن میپزند و برای روی پلو مناسب هستند. در صورتی که میخواهید کدو را لای پلو بدهید، لازم است آن را به قطعات بزرگتر برش بزنید تا حین سرخ کردن نیمپز شوند و ادامهی پخت آنها همراه با برنج صورت بگیرد.
۲. وقتی کدوها سرخ شدند، آنها را از تابه خارج کنید و پیاز را که به صورت نگینی ریز خرد کردهاید، در همان تابه تفت دهید تا کاملا طلایی شود.
۳. بعد از طلایی شدن پیازها، مرغ خرد شده را به آن اضافه کنید و با حرارت بالا، به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا مرغها کاملا بپزند.
۴. بعد از ۱۰ دقیقه نوبت اضافه کردن ادویهها و سپس زعفران است. اگر تمایل دارید که مرغ و کدو را لابهلای برنج دم کنید، نیمی از زعفران دم کرده را برای روی برنج نگهدارید؛ در غیر این صورت همهی زعفران را در این مرحله اضافه کنید.
۵. بادامها را به مدت ۱۵ دقیقه در گلاب خیس کنید. سپس جدا کنید و با مابقی کره و کمی روغن تفت دهید.
۶. حالا خلال پسته را در گلاب خیس کنید و مانند مرحله قبل، بعد از ۱۵ دقیقه جدا کنید و در تابه تفت دهید.
۷. زرشک را شسته و ۱۵ دقیقه در آب خیس کنید. حالا در همان تابه با مابقی شکر در حرارت ملایم تفت دهید و کنار بگذارید.
این مدل سبزی پلو رو فقط دامغانیا درست می کنند| طرز درست کردن سبزی پلو با بادمجان
۸. برنج را آبکش کنید و با تهدیگ دلخواهتان دم کنید؛ بعد ترکیب مرغ و کدو به همراه خلال بادام و پسته و زرشک را روی برنج آماده شده بریزید و سرو کنید. میتوانید به صورت دلخواه مرغ و کدو را لابهلای برنج هم دم کنید.
نوش جان.
کدو حلوایی پلو را میتوانید با مرغ، گوشت یا حتی به تنهایی و در کنار خورشهای مختلف دیگر تهیه کنید که در هر صورت بسیار خوشمزه است. این پلوی مخلوط لذیذ، یکی از جذابترینها، بین دهها پلوی مخلوط ایرانی است که بسیار هم ساده و سریع آماده میشود و یک گزینهی عالی برای فصل کدو حلوایی یا همان کدو تنبل خودمان است.
ارسال نظر