راهکارهای خوشمزه شدن قورمه سبزی
میخوای عطر قورمه سبزیت همه رو بیهوش کنه؟| چیزایی که هرکسی بلدنیست تو قورمه سبزی بریزه!
راهکارهای خوشمزه درست کردن قورمه سبزی این غذای ایرانی محبوب!

چه چیزی این غذای ایرانی یعنی قورمه سبزی ما را منحصر به فرد و خوش عطر میکند؟ قورمه سبزی از آن دسته غذای ایرانی بسیار محبوب است می توان گفت وقتی از قورمه سبزی بد می گویند رگ غیرتمان بیرون میزند ! بنابراین همیشه دنبال بهتر و لذیذ تر درست کردن این غذای ایرانی هستیم. چه چیزی قورمه سبزی ما را خوش مزه و خوش عطرتر می کند؟ مهم ترین ماده تشکیل دهنده این غذای خانگی لذیذ ، سبزی و ادویه است و کل طعم آن مربوط به سبزیجات استفاده شده است که می تواند در شهرها و قومیت های مختلف و بر اساس ذائقه افراد کمی متفاوت باشد.
سبزی های مورد استفاده در قورمه سبزی :
۱. شنبلیله
۲. جعفری
۳.گشنیز
۴.تره.
۵.اسفناج
البته مقدار استفاده از هر کدام این سبزیها در شهرهای مختلف متفاوت است. مثلا در استان فارس یا در خوزستان از شوید نیز در این ترکیبات نام برده استفاده می شود. اما مقدار آن نسبت به سایر سبزیها کمتر است. در استانهایی که ذکر شد از تره و جعفری نیز بیشتر از سایر سبزیها از جمله گشنیز و اسفناج استفاده میشود. همچنین در این استانها سیر سبز نیز به خورشت خود اضافه میکنند.
در تهران سبزی قورمه سبزی تره، جعفری و مقدار کمی شنبلیله تر یا حتی خشک میباشد. در آذربایجان علاوه بر سبزیهای معمول از چند برگ ترخون و مقداری برگ چغندر نیز استفاده میشود.
اگر میخواهید از شنبلیلهی خشک و به اصطلاح پودر شنبلیله استفاده کنید باید در ابتدا ان را کمی با آب خیس کنید و در اواخر پخت یعنی زمانی که تقریبا غذا آماده هست آن را به خورشت اضافه کنید.
زمانی که سبزیها را شستید باید آنها را درون یک صافی بریزید و یا آنها را پهن کنید تا آب سبزیها کاملا گرفته شود.
سبزی های معطر شمالی برای عطر و طعم قورمه سبزی
یکی از روش های بهتر کردن عطر و طعم قورمه سبزی اضافه کردن سبزیجات تازه محلی به آن است. از محبوب ترین سبزیجات محلی بهخصوص در مناطق شمال کشور ، استفاده از سبزیجات چوچاق و خالواش است. همچنین سبزیجات سرسم و ترش واش هم برای خوش عطر و طعم کردن قورمه سبزی خانگی استفاده می شود.
فراموش نکنید که مقدار استفاده شده از این سبزیجات در قورمه سبزی باید خیلی کم باشد تا ذائقه افراد را تحریک نکند. برای اینکار مجموع تمام سبزی های معطر اضافه شده را در حد خیلی کم و به اندازه سهم شنبلیله در نظر بگیرید.
ارتباط جا افتادن قورمه سبزی با خورد کردن آن
نوع خورد کردن سبزیها در جا افتادن قورمه سبزی خیلی تاثیر دارد. هر چه سبزیها ریزتر خورد شود قورمه سبزی بهتر جا میافتد و حتی ظاهر بهتری نیز پیدا خواهد کرد.
یک عامل موثر در خوشمزه شدن، خوش رنگ شدن و لعابدار شدن خورشت قورمه سبزی سرخ کردن کافی سبزیهای آن است. سبزیهایی که به مقدار کافی تفت داده شده باشند رنگ قورمه سبزی را بهتر و طعم و مزهی آن را مطلوبتر میکنند. معمولا وجود سبزی اسفناج درون قورمه سبزی باعث میشود این خورشت رنگ دلپذیری پیدا کند.
زمانی که دارید سبزیها را تفت میدهید به خواص موجود در این سبزیها نیز دقت کنید. به این جهت که ممکن است با تفت دادن بیش از اندازه خواص غذایی و مفید انها از بین برود . هنگامی که سبزی ها را سرخ میکنید با کمی روغن این کار را انجام دهید . یعنی در ابتدا روغن را در ظرف یا ماهیتابه ریخته سپس سبزیها را به آن اضافه کنید و تفت دهید. استفاده از روغن جامد نیز باعث خوش رنگ شدن و لعابدار شدن قورمه سبزی در انتها میشود
بعد از اینکه سبزیها را سرخ کردید، اگر مقدار سبزی شما زیاد بود میتوانید آنها را بسته بندی کرده و درون فریزی بگذارید و در وعدههای بعدی نیز از انها استفاده کنید. البته پیشنهاد میشود که تا قبل از سرخ شدن آنها را بسته بندی کرده و درون فریزر بگذارید چون اگر سبزیها را با روغن جامد سرخ کرده باشید، روغن منجمد شده ممکن است برای سلامتی شما ضرر داشته باشد.
درصد استفاده از سبزی ها در قورمه سبزی
اگر بخواهیم درصدی برای استفاده از سبزیهای معمول موجود در قورمه سبزی بیان کنیم، معمولا در هر خورشت قورمه سبزی 40 درصد از سبزی تره، 35 درصد از جعفری، 18 تا 20 درصد از گشنیز و 5 تا 7 درصد از شنبلیله استفاده میشود. همچنین میتوانید به میزان دلخواه حدود نیم کیلو برگ چغندر یا اسفناج نیز به باقی سبزیها اضافه کنید. همچنین دوستان گیاه خوار میتوانند به جای استفاده از گوشت از جایگزین هایی مانند قارچ یا چغندر یا بادمجان استفاده کنند و این جایگزین ها کاملا به ذائقه شخص برمیگردد.
امیدوارم این مطالب براتون کاربردی باشه و این غذای خوشمزه رو درست کنید و لذت ببرید.
ارسال نظر