شناسه خبر: ۵۵۳
لینک کوتاه کپی شد

دلایل عرق کردن کف دست چیست؟ | راه های درمان تعریق کف دست

علت عرق کردن کف دست در برخی افراد | توصیه های کاربردی برای رفع تعریق کف دست

این مقاله از ترین تاپ را به‌ موضوع علل و درمان عرق کردن کف دست که مشکلی شایع است، اختصاص داده‌ایم.

عرق کردن کف دست

پر بازدید

شاید برای شما هم پیش‌آمده باشد که هنگام معاشرت و دست دادن با برخی افراد خیسی کف دست آن‌ها را احساس کرده باشید. عرق کردن کف دست می تواند در شرایطی آزار دهنده باشد و بر خلاف تصور عموم مردم عرق کردن کف دست نشانه‌ استرس و اضطراب نیست بلکه یک اتفاق روزمره و همیشگی است که کیفیت زندگیشان را تحت تأثیر قرار داده است. با توجه به شیوع بالای این مشکل، این مقاله از ترین تاپ را به‌ موضوع علل و درمان عرق کردن کف دست اختصاص داده‌ایم.

این اختلال باعث آزار فرد در فعالیت‌های اجتماعی و حرفه‌ای می‌شود . جالب است بدانید حدود ۲ تا ۳ درصد از جمعیت درگیر این مشکل هستند.

علائم اختلال عرق کف دست

علامت اصلی عرق کف دست دقیقاً همین تعریق زیاد و کنترل‌نشده در کف دست است. در این اختلال کف دست معمولاً به مدت طولانی در طی روز حالت مرطوب و خیس دارد که باعث می‌شود از دست دادن احساس خوبی نداشته باشید. غالباً محرک بیرونی مثل استرس، ‌ورزش یا افزایش دمای بدن دلیل تعریق نیست بلکه این اختلال حالت ژنتیکی دارد و ممکن است در هر دمایی یا در هر فصلی بروز کند.

در بیشتر موارد، علائم در زمان استرس و اضطراب شعله‌ور می‌شود. علائم عرق کردن کف دست عمدتاً از اوایل کودکی قابل‌مشاهده است و با رسیدن به سن بلوغ علائم چشمگیرتر می‌شوند. اگر این عارضه ناشی از یک بیماری زمینه‌ای نباشد با رسیدن به ۴۰ و ۵۰ سالگی علائم اغلب روند کاهشی به خود می‌گیرد.

دلایل عرق کف دست

عارضه تعریق کف دست به دلیل فعالیت بیش‌ازحد غدد عرق پدید می‌آید و دلایل زیادی برای این مشکل وجود دارد. این معضل در بعضی خانواده‌ها رایج‌تر است که نشانه ارثی و ژنتیکی بودن هیپرهیدروز کف دست است. مشکلات و عوامل زمینه‌ای که عرق کف دست را تشدید می‌کنند، عبارت‌اند از:

  • اضطراب
  • بعضی از عفونت‌ها
  • مصرف بعضی داروها
  • مصرف مواد مخدر
  • مبتلا بودن به بیماری‌های قلبی
  • پرکاری تیروئید
  • مبتلا بودن به بیماری‌های ریوی
  • آکرومگالی (اختلال غده هیپوفیز)
  • یائسگی
  • بیماری پارکینسون
  • اختلالات گلوکز
  • بیماری سل
  • سکته
  • فئوکروموسیتوم (تومور در غده فوق کلیوی)
  • سندرم کارسینوئید (تومور کارسینوئید در روده کوچک، پانکراس، کبد یا معده)

تعریق کف دست در مردان و زنان به یک نسبت شیوع دارد اما زنان بیشتر به دنبال درمان آن هستند.

درمان تعریق کف دست

ضرورت درمان تعریق کف دست در کودکان زمانی دارای اهمیت است که تعریق بیش از اندازه در کف دست و پا‌های کودک می‌تواند به عنوان یک اختلال بر روند زندگی اجتماعی کودک تأثیرگذار باشد.

تغییر سبک زندگی، ایجاد تحرک بیشتر، برطرف نمودن مشکلات روحی و روانی و از بین بردن شرایط استرس‌زا می‌تواند از جمله موارد کاهش تعریق کف دست و پا باشد.
در صورت عدم بهبود شرایط و تبدیل شدن این مشکل به بیماری بهتر است هر چه زودتر درمان عرق کف دست را زیر نظر یک پزشک معالج شروع کنید. پزشک ابتدا با بررسی وضعیت و دریافت نشانه‌ها راه‌های درمانی خود را در صورت وجود بیماری آغاز خواهد کرد.

1. استفاده از مواد ضد تعریق

یکی از راه‌های متوقف کردن عرق زیاد کف دست استفاده از ضد عرق مخصوص کف دست است. این مواد در دسترس و مقرون‌به‌صرفه بوده و یک روش ساده برای کاهش تعریق کف دست است. 

اولین گزینه برای درمان عرق کف دست استفاده از مواد خشک‌کننده مثل کلراید آلومینیوم است. این عنصر در دئودورانت‌های ضد عرق و لوسیون‌های تجویزی پزشک، وجود دارد که در بهبود عملکرد تعریق بسیار مؤثر است.

2. تزریق بوتاکس

سم بوتولینیوم یا بوتاکس که به صورت تزریق به غدد کف دست انجام می‌شود. با تزریق این سم، راه سیگنال‌هایی که از سمت مغز به غدد تعریق ارسال می‌شدند را مسدود نموده و موجب کاهش تعریق می‌شود.

تزریق بوتاکس به عنوان یک راه درمان عرق کف دست و پا طی چندین جلسه مطابق با نظر پزشک انجام می‌شود.این روش درمانی با توجه به دردناک بودن و ایجاد کبودی ناچیز از عوارض کمتری نسبت به سایر روش‌ها برخوردار است.

3. یون تراپی

یکی دیگر از شیوه‌های درمان عرق کف دست، عبور جریان الکتریکی خفیف از آب و اعمال بر روی پوست است. این روش دارای مزایای بلند مدت و البته شیوه درمانی مناسبی است که با موفقیت بالا قابل اجرا است. از دیگر راه‌های درمان عرق کف دست می‌توان به عناوین زیر اشاره کرد:

4. استفاده از پودر بچه برای جذب عرق کف دست

پودر بچه مایعات را جذب می‌کند. زمانی که احساس کردید عرق کف دست در حال شروع شدن است کافی است مقداری پودر بچه روی آن ریخته و دست‌هایتان را به هم بسابید. پودر بچه جاذب مناسبی برای رطوبت است.

5. کاهش عرق کف دست با هیدراته کردن بدن

نوشیدن آب در طول روز به مقدار استاندارد می تواند دمای بدن را خنک نگه دارد و به کاهش تعریق بیش‌ازحد کمک می‌کند.اغلب ما انسان‌ها تشنگی را با گرسنگی اشتباه می‌گیریم و تقاضای بدن برای آب را، به درخواست چیزبرگر تفسیر می‌کنیم.

اما نوشیدن آب بیشتر، به شما کمک می کند تا از خوردن غذاهایی که موجب عرق کردن زیاد بدن می‌شوند جلوگیری کنید.

6. رفع عرق زیاد بدن با رژیم غذایی

اگر به دنبال رفع مشکل علت عرق کف دست هستید، غذا بهترین دارو برای شما خواهد بود. رژیم غذایی و عرق کردن تحت تأثیر یکدیگر می‌باشند. برخی از غذاها موجب افزایش تعریق و برخی سبب کاهش تعریق بدن می‌شوند.

  • رژیم غذایی سالم بدن سالم‌تری را به شما هدیه خواهد داد. یک رژیم غذایی ضعیف منجر به عدم تعادل جسمی، احساسی و ذهنی می‌شود.
  • عدم تعادل بدنی می‌تواند منجر به بیماری‌های مزمن، افزایش وزن، اضطراب و همین‌طور علت عرق زیاد باشد. بنابراین رژیم غذایی خود را بررسی کنید.
  • با اجتناب از کافئین، نوشیدنی‌های الکلی، غذاهای تند و چرب و فرآوری شده، شروع کنید. تمامی این مواد غذایی دمای بدن و ضربان قلب شما را افزایش می‌دهند. زمانی که درجه حرارت بدن افزایش یابد برای خنثی کردن حرارت اضافی به عرق کردن ادامه می‌دهد.
  • مواد غذایی بد را با گزینه‌های سالم مثل دانه‌های کامل جایگزین کنید.
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر