افزایش احتمال دوقلو باردار شدن | دوقلو باردارشدن
چیکار کنیم دوقلو باردار بشیم ؟ | عوامل موثر در دوقلو باردار شدن
عوامل زیادی در دوقلو شدن جنین موثر هستند که در این مقاله تمامی آنها ذکر شده اند.

پر بازدید
برخی خانم ها عاشق دوقلو داشتن هستند! عاشق اینکه لباس های ست و زیبا تن دوقلو هایشان کنند ! و دوقلو های زیبایشان با یکدیگر بزرگ شوند. ایده دوقلو داشتن جالب و بامزه است اما برای اینکه بدانید چگونه فرزند دوقلو داشته باشید مقاله را کامل مطالعه کنید.
چه چیزی باعث دوقلو شدن بچه میشود؟
ممکن است برای شما این سوال مطرح شده باشد که دلیل علمی دو قلو باردار شدن چیست؟ به بیان ساده اگر دو تخمک به صورت جداگانه در رحم بارور شوند یا یک تخمک بارور شده به دو سلول تقسیم شود و هر سلول به طور جداگانه یک جنین را تشکیل دهد، بارداری دوقلویی اتفاق می افتد. امروزه، بارداری دوقلویی نسبت به گذشته در بین بانوان شایع تر شده است. اکثر محققین دلیل بیشتر شدن بارداری دوقلویی را حاصل یک نوع ناهنجاری سلولی در اثر کمبود کلسیم دانسته اند که در طی این عارضه، دیواره پروتئینی که سلول ها را در کنار هم قرار می دهد، ضعیف می شود.
مزایا و معایب زایمان طبیعی | زایمان طبیعی بهتره یا سزارین؟
انواع بارداری دوقلو
البته لازم به ذکر است بارداری دوقلو یا چند قلو تقسیم بندی ها و انواع دیگری نیز دارد که شرح آن ممکن است بیش از حد جنبه ی تخصصی به خود بگیرد، بنابراین به ارائه ی همین دسته بندی مختصری که در عموم مردم نیز کاربرد بیشتری دارد بسنده می کنیم.
دوقلو های همسان
در مواردی که به طور تصادفی، یک تخمک و یک اسپرم با یکدیگر لقاح مییابند، اما در همان ابتدا، سلول لقاح یافته به دو سلول تقسیم میشود. این دو سلول هر یک به صورت مجزا جفت و جنین تشکیل میدهند که این امر سرانجام به تولد دوقلوهای همسان میانجامد. دوقلوهای همسان از لحاظ ژنتیکی نیز مشابه هم هستند.
دوقلو های ناهمسان
به طور کلی بارداری دوقلو نتیجه ی لقاح دو تخمک مجزا با دو اسپرم است. هنگامی که طی چرخه قاعدگی، دو تخمک آزاد شود و لقاح این دو تخمک با دو اسپرم انجام شود، حاصل این لقاح ها به وجود آمدن دو جنین و در نهایت تولد دوقلوهای ناهمسان است.
چه عواملی باعث دوقلو شدن جنین میشود؟
با اینکه در باور عامه مردم، دلیل دوقلو یا چند قلو زایی، عامل وراثت است، اما در علم پزشکی دلایل دیگری نیز برای رخ دادن این پدیده وجود دارد.
-
ارث:
وراثت عاملی است که شانس دوقلو زایی را بیشتر میکند. نکته مهم در مورد وراثت این جاست که اگر در خانواده مادر سابقه دوقلوزایی وجود داشته باشد، احتمال دوقلو شدن فرزند بیشتر است. این ارث معمولا از سمت خانواده پدری به جنین نخواهد رسید! در عین حال زنانی که مادر یا خواهر آنها سابقه دوقلوزایی داشتهاند، احتمال بارداری دوقلو را بیشتر دارند.
خانم های بین 40 تا 50 سال چگونه می توانند باردار شوند؟
-
سابقه دوقلوزایی:
اگر مادر در زایمان اول خود فرزندان دوقلو داشته باشد، احتمال اینکه در زایمان بعدی خود نیز دوقلو داشته باشد بسیار زیاد است!
-
سن مادر:
تحقیقات جدید نشان میدهند که اگر مادر بالای ۳۵ سال داشته باشد، هورمون تحریک کنندهَ فولیکول (FSH) بیشتری تولید میکند. در مرحله تخمکگذاری با تولید این هورمون، ممکن است بیشتر از یک تخمک آزاد شود. به دلیل اینکه زنان در سنین بالاتر به تحریک بیشتری برای رشد تخمکها نیاز دارند، میزان هورمون فولیکول باید بیشتر باشد. این موضوع میتواند منجر به دوقلو یا چند قلو شدن جنین شود.
-
قد و وزن مادر:
تحقیقاتی وجود دارد مبنی بر اینکه مادرانی که قدی بلندتر از ۱۶۵ سانتیمتر دارند، احتمال بیشتری برای دوقلو زایی دارند! از طرف دیگر وزن بالای مادر، شانس دوقلوزایی را بالا میبرد. دلیل این موضوع، زیاد بودن میزان چربی در بدن مادر است که میزان ترشح استروژن را بالا میبرد. سطح بالای استروژن، تخمدانها را بیشتر تحریک میکند و تعداد تخمکهای آزاد شده بیشتر از یکی است. منظور از چاقی در مادر، وجود شاخص توده بدنی بیشتر از ۳۰ است.
-
سابقه چندین بارداری:
دوقلوزایی در زنانی که چندین سابقه بارداری و زایمان دارند بیشتر از زایمانهای اول است.
-
داروهای ناباروری:
شاید نتوان بهصورت مشخص یک دارو برای دوقلو باردار شدن نام برد. اما دیده شده زنانی که تحت درمان ناباروری هستند، داروهایی مصرف میکنند که تعداد تخمکهای آزاد شده را بیشتر میکند. این موضوع علاوه بر اینکه شانس بارداری را افزایش میدهد، احتمال چندقلو شدن جنین را نیز زیاد میکند.
-
نژاد مادر:
چند قلوزایی در زنان آمریکایی و آفریقایی بیشتر دیده شده است. از طرفی، مادران سیاهپوست هم احتمال بارداری چندقلویی را بیشتر از مادران آسیایی و سفید پوست دارند.
-
لقاح مصنوعی:
به دلیل اینکه در لقاح مصنوعی، پزشک چندین تخمک را داخل رحم مادر قرار میدهد، احتمال اینکه تمامی تخمکها یا دو تا از آنها رشد کرده و بارور شود بسیار زیاد است. در این صورت، مادر باید منتظر فرزندان دوقلو یا چند قلو باشد.
-
رژیم غذایی:
تحقیقات نشان میدهد مادرانی که لبنیات زیادی مصرف میکنند، احتمال چندقلو زایی دارند. دلیل این موضوع، تاثیر لبنیات در افزایش ترشح هورمونی است که باعث آزاد شدن تخمکهای بیشتری میشود.
شاید دلایل دیگری نیز برای دوقلو یا چند قلو زایی وجود داشته باشد که هنوز تحقیقات آن را نشان نداده است اما مواردی که ذکر کردیم از جمله دلایل اصلی چند قلو شدن جنین است.
آیا لیزر موهای زائد باعث ناباروری میشود؟
چه عواملی شانس دوقلو داشتن را افزایش میدهد؟
انجام یوگا و مراقبه:
اگرچه نمی توان با اطمینان گفت که یوگا سبب تعادل سطح هورمون ها و بهبود قدرت باروری زنان و مردان می شود، اما این امر کامل اثبات شده است که انجام یوگا و مراقبه می تواند سبب آرامش زوجین شود، که این امر در بهبود قدرت باروری تاثیر دارد.
خوردن صدف:
صدف سرشار از روی است و به تولید اسپرم کمک می کند. هر چه اسپرم سالم تر باشد و تحرک بیشتری داشته باشد، احتمال اینکه بتوانند یک یا دو تخمک را بارور کند افزایش می یابد. بنابراین رژیم غذایی حاوی زینک از قبیل سبزیجاتی که برگ سبز دارند، غلات، نان و جوانه گندم احتمال بارداری دوقلویی را افزایش می دهند. همچنین اگر تغذیه مادر حاوی سیزیجات باشد به دلیل داشتن فیتواستروژن، باعث آزاد سازی استروژن و افزایش احتمال بارداری دوقلویی می شود.
مصرف سیب زمینی شیرین:
اگر سوال شما این است که چه بخوریم تا دوقلو باردار شویم؟ پاسخ می تواند سیب زمین شیرین باشد. میزان بارداری دوقلو در مادرانی که سیب زمینی شیرین استفاده می کنند، بیشتراست. به نظر می رسد در صورتی که تغذیه مادر حاوی سیب زمینی شیرین باشد، ماده شیمیایی در بدن خانم تولید می گردد که باعث تحریک تخمدان ها می گردد، در نتیجه احتمال آزاد شدن بیش از یک تخمک در ماه و ایجاد باداری دوقلویی، افزایش می یابد.
بارداری در فصل تابستان:
میزان بارداری دوقلویی همسان در تابستان افزایش می یابد، بنابراین اقدام به بارداری در طول فصل تابستان می تواند شانس بارداری دوقلویی را افزایش دهد.
مصرف مقادیر زیاد شیر گاو:
تغذیه مادر با مقادیر فراوان شیر گاو باعث افزایش سطح هورمون IGF در خون می شود که احتمالا این امر، شانس بارداری دوقلویی را افزایش می دهد. اگر مادرگیاه خوار باشد به دلیل عدم مصرف پروتئین، میزان هورمون IGF در او کاهش می یابد، بنابراین میزان بارداری دوقلویی در افراد گیاه خوار کمتر از افراد دیگر خواهد بود.
داشتن سبک زندگی سالم:
عواملی مانند حفظ وزن طبیعی بدن، ترک سیگار و ورزش منظم احتمال بارداری دوقلویی را افزایش می دهند. همچنین مصرف مولتی ویتامین و اسید فولیک قبل از بارداری نیز شانس بارداری دوقلویی را بالا می برد. فولات برای جلوگیری از نقایص لوله عصبی، هم در بارداری های دوقلویی و هم در بارداری تک قلویی استفاده می شود.
عوارض دوقلو باردار شدن چیست؟
همانطورکه گفته شد بارداری دوقلویی دارای عوارضی برای مادر و نوزاد می باشد. از مهمترین عوارض بارداری دوقلویی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• زایمان زودرس؛
• تولد نوزاد با وزن کم؛
• مرده زایی؛
• ابتلای نوزاد به اوتیسم؛
• مسمومیت بارداری؛
• دیابت بارداری.
ارسال نظر