شناسه خبر: ۵۸۱
لینک کوتاه کپی شد

راهکارهای برخورد با عصبانیت

از عصبانیت شوهرم خسته شدم چجوری رفتار کنم ؟ | راهکارهای برخورد با عصبانیت

عصبانیت همیشه باعث میشود پل های پشت سرمان خراب شود بهترین راه پیشگیری و کسب کردن اطلاعات بیشتر است.

از عصبانیت شوهرم خسته شدم چجوری رفتار کنم ؟ | راهکارهای برخورد با عصبانیت

شاید برای شما یا اطرافیانتان پیش آمده باشد که همسرتان از عصبانیت کم نمیاورد و سر هر مسئله کوچکی از کوره در برود و عصبانیت از حرف ها و چشم هایش بیرون بزند. این حجم از عصبانیت به رفتارهای دیگران با شخص گاها ارتباطی ندارد و از خود شخص نشات میگیرد. مسائلی در زندگی خود شخص که باعث عصبانیت وی میشود اما ضرری ندارد که ما راهکارهای برخورد با یک شخص عصبانی را بلد باشیم.

 

منظورتان از عصبانیت چیست؟

برای حل کردن هر مشکل یا مساله‌ای ابتدا باید تعریف دقیقی از مساله داشته باشیم. برای ویژگی‌هایی مانند افسردگی، وسواس یا اضطراب معمولا تعاریف یکسان و واحدی داریم اما کلماتی مانند زود جوش، کلمات و ویژگی‌هایی است که خارج از زبان علمی و توسط عامه مردم استفاده می‌شود و هرکس ممکن است دیدگاه خودش را نسبت به آن داشته باشد. زود جوش معمولا به افرادی گفته می‌شود که توان مدیریت هیجاناتی مثل خشم را ندارند و سریع واکنش نشان می‌دهند. گاهی نیز از اصطلاح “زود از کوره در می‌رود” برای توصیف این افراد استفاده می‌کنند. در ادامه مقاله افرادی که ممکن است زود جوش باشند را معرفی و توصیف می‌کنیم.

برخورد با همسر عصبانی و پرخاشگر چگونه باید باشد

چگونه می توان با همسر خشمگین مقابله کرد بدون اینکه شان و کرامت خود را فدا کنید. برخی زندگی خود را مقایسه می کنند. ادم همیشه در وضعیت ثابتی از هوشیاری زندگی نمی کند - همیشه منتظر چیزی برای منفجر شدن و پرتاب کردن سنگ های مذاب در همه جا هستیم.

حتی یک فوران کوچک هم می تواند یک روز کاملاً دوست داشتنی را به هم بریزد و خراب کند. یک تفاوت بزرگی که بین همسر و یک آتشفشان وجود دارد این است که شما می توانید به راحتی از یکی از آن ها دور شوید با این حال، از سوی دیگر، همسر نیز بیشتر از یک آتشفشان مدیریت می شود.

دست کم تا حدی خود را آماده کنید تا با همسرتان سر و کار پیدا کنید و به او عشق و محبت کنید. من دوست دارم چند چیز را در مورد عصبانیت از دیدگاه آقایان، براساس گذشته و اعمال خودم به اشتراک بگذارم. هیچ کس بهتر از مردها خودشان را نمی شناسند.

توصیه های مفید این بخش براساس این فرض است که عصبانیت همسرتان به سمت شما هدایت می شود، نه به سیاست مدار و نه قبض برق با این حال، برای موثر بودن توصیه ها، ممکن است نیاز باشد که دیدگاه ذهنی خود را تغییر دهید و اغلب اوقات، ضمیر خود را تغییر دهید.

دلایل عصبی و بهانه‌گیر بودن مردان

نوسانات هورمونی

نوسانات هورمونی باعث به هم ریختن خلق و خو و حوصله افراد می‌شوند. برای تشخیص این موضوع لازم است فرد به پزشک مراجعه کرده و آزمایش بدهد تا میزان ترشح شدن هورمون‌هایش مشخص شوند.

افسردگی

افسردگی نیز یکی از دلایل بهانه‌گیری و بداخلاقی است. شخص افسرده، حوصله و انگیزه انجام بیشتر کارهای روزانه را ندارد و همچنین خلق و خوی به هم ریخته‌ای دارد، به همین دلیل ممکن است در بیشتر اوقات روز، عصبی و بداخلاق باشد.

دوران کودکی

دوران کودکی و اتفاقاتی که در این دوران می‌افتد، تاثیر زیادی بر روی فرد می‌گذارد. به عنوان مثال اگر در این دوران حساس، با همسرتان بدرفتاری شده باشد، او نیز ممکن است از این رفتارها الگوبرداری کرده و در بزرگسالی در مقابل شما یا دیگران این رفتارها را تکرار کند. ممکن است از کودکی به او یاد نداده‌اند که چگونه باید با همسر یا دیگران رفتار کند. خود نیز این طرز برخورد را یاد نگرفته است چون اطرافیانش هم بداخلاق و عصبی بوده‌اند. حتی خشم درونی نسبت به مادر می‌تواند دلیل بداخلاقی‌هایش نسبت به شما یا سایر خانم‌ها باشد. یکی از دلایل دیگر این است که در دوران کودکی افراد خانواده‌اش برای جلب توجه و یا برای اینکه حرف‌شان پیش برود، پرخاشگری می‌کردند و شوهرتان نیز از آنها الگوبرداری کرده و در بزرگسالی خود نیز این رفتار را انجام می‌دهد.

مشکلی در شخصی اش

مردان زیادی در فشار کاری و اجتماعی هستند. این فشارها، تنش‌های روانی را در آنها ایجاد می‌کند و ممکن است این تنش را به صورت خشم در مقابل شما بروز دهد. به عنوان مثال ممکن است او با رئیسش درگیر بوده و مشکلات زیادی در محل کار دارد، به همین دلیل وقتی از محل کار به خانه برمی‌گردد، بسیار عصبی و بداخلاق است.

عزت نفس پایین

شاید افراد عصبی و پرخاشگر بسیار با اعتماد به نفس و قوی دیده شوند اما اینطور نیست. این افراد ممکن است اعتماد به نفس و عزت نفس کمی داشته باشند و در بیشتر مواقع از دیگران اطاعت کنند یا نتوانند مخالفت‌شان را بیان کنند و به زبان بیاورند، به همین دلیل دچار خشم و عصبانیت می‌شوند و ممکن است این خشم را در جای دیگری و در مقابل شخص بی‌گناه و بی‌خبر از مشکل، مثل همسر، خالی کنند.

اضطراب و استرس زیاد

اگر استرس و اضطراب داشته باشد، ممکن است بی‌دلیل بهانه‌گیر، عصبی و بداخلاق شود. همچنین افرادی که فوبیا یا اختلالات اضطراب دارند، در شرایط و موقعیت‌‍های خاصی که این استرس و اضطراب را تجربه می‌کنند، عصبی و پرخاشگر می‌شوند.

مشکلات رابطه عاطفی و زندگی مشترک

گاهی به دلیل مشکلات حل نشده و روی هم انباشته شده در زندگی مشترک یا رابطه عاطفی با همسر، مرد به شدت عصبی و بداخلاق می‌شود. به همین دلیل است که روانشناسان توصیه می‌کنند که هرگز اجازه ندهید مشکلات‌تان روی هم انباشته شوند، بلکه سعی کنید با مشورت گرفتن از زوج درمانگر، مشکلات‌تان را به شیوه‌های درست حل کنید. توصیه می‌کنیم برای حل مشکلات زناشویی و رابطه، از زوج درمانگران کمک بگیرید. همچنین اگر مشکلاتی در در زمینه رابطه جنسی دارید، می‌توانید با راهنمایی‌های سکس تراپ، این مشکلات را حل کنید.

در مورد اقدامات خود فکر کنید

به این فکر کنید که آیا نقشی در تحریک این خشم دارید یا خیر؟ این جا با خودت صادق است. اگر نقشی در افزایش درگیری ایفا کردید، این کار نیازمند رویکردی است که در صورت درخواست برای آن، مسولیت کارهای خود را به دست بگیرید و از آن ها معذرت خواهی کنید اما اگر شما به عصبانیت او کمک نکنید و بیشترش نکنید، اولویت شما تغییر می کند تا به او نشان دهید که در کجا دچار سوتفاهم شده، اما نه حالا.

سعی نکنید افسار را بگیرید

سعی کنید عصبانیت همسرتان را کنترل کنید. اول از همه، بر تلاش برای تغییر او تمرکز نکنید، چون نمی توانید. فقط خودش می تواند. تنها کاری که می توانید انجام دهید کنترل این است که چگونه نسبت به او واکنش نشان دهید و در پایان کار چه کاری برای شما انجام می دهد.

خشم شکلی از رنج فراوان است. وقتی مردی یک زن را آزار می دهد، او خودش را هم آزار می دهد. در ابتدا، عصبانیت باعث می شود که فرد احساس قدرت و کنترل کند، اما به آرامی می سوزد و از درون خودش را می خورد.

عصبی بودن و بداخلاقی مداوم، چه تاثیری روی رابطه و زندگی مشترک می‌گذارند؟

مشکلات روانی و احساسی مثل خشم و عصبانیت، بداخلاقی و بهانه‌گیری در درازمدت بر روی شما و رابطه‌تان تاثیر منفی می‌گذارد. اگر همیشه شوهرتان بداخلاق باشد، ممکن است این طرز تفکر در شما ایجاد شود که همیشه باید شوهرتان را خوشحال کنید و شاد نگه دارید و شاید گمان کنید که شما مسئول احساسات او هستید و این وظیفه شما است. این نوع طرز تفکر، باعث کاهش عزت نفس شما می‌شود و بسیار مخرب است. به علاوه، زندگی کردن با شوهر عصبانی، به جای لذت و آرامش و امنیت، جنگ و دعوا و ناآرامی به همراه دارد که همه این موارد هم لذت زندگی مشترک را کاهش می‌دهد و هم به رابطه آسیب می‌زند. به طور خلاصه، عصبی بودن و بداخلاقی مداوم شوهر، این پیامدها و آسیب‌ها را به همراه دارد:

کاهش احساس امنیت در رابطه

دور شدن از همسر و سرد شدن از رابطه

احساس غم و افسردگی

احساس تنهایی

اضطراب

کاهش عزت نفس

تقویت رفتارهای ناسالم مثل سوءمصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی، پرخوری عصبی و

دعواهای زیاد و طولانی

 

 

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر