مقابله با یکنواختی
از زندگی یکنواخت خسته شدی؟ | بیا تا بهت بگم چیکار کنی از یکنواختی در بیای.
برای مقابله با یکنواختی یک زنجیره از کارها را باید انجام دهیم و مهمترین مسئله این است که از خودمان مراقبت کنیم.

پر بازدید
یکنواختی یکی از بحران های زندگیست که تقریبا همه ی آدم ها با آن دست و پنجه نرم میکند. سوالی که برای خیلی از ما پیش میاید این است که چرا دچار یکنواختی میشویم؟ برای مقابله با یکنواختی چه باید کرد؟
در این مقاله اطلاعاتی را درباره یکنواختی جمع آوری کرده ایم که تقریبا به تمامی سوال هایتان پاسخ میدهد.
چگونه زندگی مان را از یکنواختی نجات دهیم؟
به خاطر داشته باشید هیچ گاه برای آموختن دیر نیست
هیچ وقت زمان برای آموختن و کنجکاوی دیر نیست. در صورت دسترسی به رایانه، فرصت یادگیری تقریبا همه چیز در اختیار شماست زیرا برخی موسسات آموزش های خود را به صورت آنلاین ارائه می دهند. بنابراین فعالیتی را انتخاب کنید که شما را به هیجان آورد و از نظر عاطفی و ذهنی در همه مکانی شما را قلقلک دهد و به وجد بیاورد.
مراقب خودتان باشید
هر وقت حس کردید در یک نقطه گرفتار شدهاید، سعی کنید با مراقبت از خود بر این حس غلبه کنید. مهربانی به خود برای حفظ سلامت روان ضروری است. میتوانید این کار را با یک ارزیابی سریع از اینکه چقدر از خودتان مراقبت میکنید، شروع کنید. کافیست که این سؤالات را از خودتان بپرسید:
آیا خوب غذا میخورم؟
بهاندازه کافی میخوابم؟
با کسانی که به من اهمیت میدهند و از من حمایت میکنند، بهاندازه کافی وقت میگذرانم؟
اگر متوجه شدید که آنطور که باید به خودمراقبتی توجه نکردهاید، وقتش رسیده که به موضوع رسیدگی کنید. غذای سالم، خواب کافی، ورزش روزانه و حمایت اجتماعی، همگی برای سلامت جسم و روان ضروری هستند. بنابراین، بهدنبال راههایی برای مهربانی با خودتان باشید. خودمراقبتی انرژی لازم را برای تمرکز و هیجان در زندگی فراهم میکند.
هرگز یک جاده را دوبار طی نکنید
بر اساس یک قانون طلایی، هرگز دوبار یک مسیر را طی نکنید. برای تجربه کردن مجبور نیستید به هر مکانی که بازدید نکرده اید سفر کنید، شما می توانید با کمک یک فرد آشنا به زادگاه یا روستای مورد نظرتان به کشف های باورنکردنی برسید. بنابراین با استفاده از مسیرهای انحرافی و جزئی مسیرهای خسته کننده را جذاب کنید. بدین وسیله نه تنها مکان های جدیدی را کشف می کنید بلکه ممکن است در این راه با افراد جدید هم برخورد کنید.
روتین زندگیتان را تغییر بدهید
اگر هر روز یک روتین را دنبال میکنید، رها شدن از یکنواختی سختتر خواهد بود. انسانها بنده عاداتشان هستند و گاهی حس یکنواختی از کسالت ناشی میشود. بنابراین، بهتر است بهدنبال راههایی برای تجربه چیزهای جدید در زندگی روزمره باشید. چند راه برای انجام این کار عبارتاند از:
با افراد جدید مکالمه کنید
صحبت با افراد جدید راهی بینظیر برای گسترش روابط اجتماعی است. بهعلاوه، چیزهای جالبی درباره اطرافیانتان یاد میگیرید.
سرگرمی داشته باشید
زمانتان را با انجامدادن فعالیتهایی که دوست دارید سپری کنید. فرقی نمیکند معاشرت با دوستان را انتخاب کنید یا یک سرگرمی ساده داشته باشید؛ زمانی را در طول هفته به این کارها اختصاص بدهید و برای آن انرژی مصرف کنید.
چیزهای جدید را امتحان کنید
مسیر جدیدی برای رفتن به محل کار انتخاب کنید. یک تئاتر جدید ببینید. در یک کلاس جدید ثبتنام کنید. با انجام دادن چنین کارهایی میتوانید دنیای اطرافتان را دوباره کشف کنید و شور و نشاط را به زندگیتان بازگردانید.
غیرقابلپیشبینی باشید
اگر از زندگی خسته شدهاید، سعی کنید در لحظه زندگی کنید. کارهایی بدون برنامهریزی قبلی انجام بدهید. به تجربههای جدید پاسخ مثبت بدهید و از انجام کارهای غیرمنتظره نترسید.
خلاقیت خود را به کار بگیرید
مزایای خلاقیت بسیار زیاد است زیرا نه تنها در این میان چیزی می آموزید بلکه به قسمت هایی از مغز که در روز کاری خسته می شود اجازه تنفس و احیا می دهید. انجام یک نوع کاردستی مانند سفالگری، کار های چوبی، طراحی داخلی یا بازسازی می تواند به طیف وسیعی از احساسات دسترسی پیدا کند. بنابراین در سبک زندگی خود خلاقیت نشان دهید، کنجکاو باشید و آزمایش کنید.
از خانه بیرون بروید
محققان دریافتهاند که وقتگذرانی در طبیعت بر مغز تأثیر مثبتی دارد. پیادهروی در طبیعت باعث میشود کمتر افکار منفی به ذهن راه بیابند و کمتر به افسردگی دچار شویم. علاوه بر این، وقتگذرانی در طبیعت به کاهش استرس و افزایش سلامت روان کمک میکند. طبیعتگردی نهتنها به بهبود سلامت روان کمک میکند، بلکه خلاقیت را هم افزایش میدهد. بنابراین، دفعه بعدی که احساس خفگی کردید، پیادهروی کنید. این کار به شما کمک میکند تا افکار منفی را از ذهنتان دور کنید. هر زمان که به دامان طبیعت پناه بردید، سعی کنید به محیط اطرافتان توجه کنید. به چیزهای جدید فکر کنید و از زیباییهای طبیعت لذت ببرید. اگر نمیتوانید هیچکدام از این کارها را انجام بدهید، ورزش کردن را امتحان کنید.
برای خودتان هدف پیدا کنید
وقتی احساس کنید که واقعا هیچ کاری نیست که انجام بدهید، راحتتر به چاه افسردگی سقوط میکنید. انتظار برای چیزهای جدید و حس هدفمند بودن باعث ایجاد انگیزه میشود. تعیین اهداف در زندگی فردی و شغلی، حس هدفمند بودن را تقویت میکند. با وجود این، لازم نیست هدفهای بزرگ و درازمدت داشته باشید؛ همینکه برای روز تعطیل برنامهریزی کنید هم یک قدم رو به جلو برداشتهاید. محققان دریافتهاند که انتظار برای یک چیز باعث میشود با مشکلات راحتتر کنار بیاییم. با انتظار وقایع هیجانانگیز و بزرگ، احساسات منفی راحتتر کنترل میشود و باارادهتر زندگی میکنیم. چند راه برای آنکه این حس انتظار را تقویت کنیم، عبارتاند از:
برنامهریزی کنید
بعضی از مواقع رویدادهایی مثل اکران یک فیلم یا شروع تعطیلات باعث میشوند تا منتظر آینده باشید، اما همیشه هم این رویدادها اتفاق نمیافتند. در چنین مواقعی خودتان میتوانید یک رویداد جدید ایجاد کنید. برای سفری یکروزه برنامهریزی کنید یا با دوستانتان تماس بگیرید و آنها را برای آخر هفته به منزلتان دعوت کنید.
به خودتان چیزهای کوچک جایزه بدهید
برای ناهار به رستوران موردعلاقه خود بروید یا یک برنامه تلویزیونی هفتگی را دنبال کنید. با انجام این کارها، روزها را راحتتر سپری میکنید.
برای کمک به دیگران داوطلب شوید
بهدنبال راههایی برای مشارکت اجتماعی باشید یا با عزیزانتان روی انجام کارهای خوب تمرکز کنید. مشارکت در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی به زندگیتان معنا میبخشد و به سلامت روانتان هم کمک میکند.
به وضعیت ظاهری خود توجه کنید
اگر بدون علت خاصی احساس دلزدگی و کسالت می کنید، نگاهی به خودتان بیندازید و خودتان را فراموش نکنید. همانطور که در نمناک می خوانید تغییرات جزئی در وضعیت ظاهری شما ناخوداگاه جرقه ی تغییراتی بزرگ تر، مثلا تغییر هدف در زندگی، را در ذهن شما روشن می کند. پس برای اینکه تاثیر بسیار خوبی بر حس و حال تان بگذارید، از جسم و بدن خود مراقبت کنید و تغییراتی ریز در ظاهرتان ایجاد نمایید زیرا این تغییرات بهترین راه پاکسازی ذهن و آرامش روحی است. سر فرصت و با فراغ خاطر برای دل خودتان به خرید بروید، حتی شده یک چیز کوچک هم برای خودتان خریداری کنید خوب است .در سبک زیورآلات تان تغییر ایجاد کنید و نوع جدیدشان را بخرید، مدل لباس پوشیدن تان را تغییر دهید و مدل های دیگر را هم امتحان کنید.
کمالگرایی را سرکوب کنید
کمالگرایی باعث میشود تا در چرخه یکنواختِ زندگی گرفتار شوید. فرقی هم نمیکند که چقدر تلاش میکنید. در هیچ کاری عالی به نظر نمیرسید. اگر چنین افکاری رهایتان نمیکند، دچار کمالگرایی شدهاید. در این صورت، باید فورا تمایلات کمالگرایانه را سرکوب کنید و بپذیرید که همه نمیتوانند کامل باشند. به آنچه انجام دادهاید راضی باشید. اگر نتوانید این احساسات و افکار را کنترل کنید، در یک نقطه ثابت میمانید. بهجای اینکه همهچیز را به بهترین شکل بخواهید، بر انجامدادن کارها و حرکت رو به جلو تمرکز کنید. به خودتان اجازه اشتباه بدهید. این واقعیت را بپذیرید که تمام تلاشتان را به کار بستهاید و به جلو گام بردارید. با گذشت زمان، حس کمالگرایی در شما از بین میرود و خلاقانهتر از قبل عمل میکنید.
انگیزه خود را تقویت کنید
گاهی اوقات، رهایی از حس یکنواختی، خودبهخود اتفاق میافتد. ممکن است یک روز حس کنید در یک نقطه گرفتار شدهاید اما ناگهان اتفاقی بیفتد و این احساس از بین برود. برای تقویت انگیزه میتوانید کارهای زیادی انجام بدهید که مهمترین آنها عبارتاند از:
قدمهای کوچک بردارید
لازم نیست یکمرتبه کاری که دوست دارید را به سرانجام برسانید. همین که هر چند وقت یکبار یک گام کوچک بردارید هم کفایت میکند. پساز اینکه اولین گام را برداشتید، کمکم انگیزه پیدا میکنید و مراحل بعدی را هم طی میکنید.
به خودتان قول پاداش بدهید
تشویق کردن باعث افزایش انگیزه میشود، اما همیشه لازم نیست بقیه شما را تشویق کنند. برای شروع کارهای مهم به خودتان قول پاداش بدهید. لازم نیست پاداش بزرگی در نظر بگیرید. با چیزهای کوچکی که شما را خوشحال می کند شروع کنید. وقتی به خودتان جایزه میدهید بیشتر از قبل انگیزه میگیرید.
ارسال نظر