شناسه خبر: ۵۸۹
لینک کوتاه کپی شد

رابطه سالم | خصوصیات رابطه سالم

فکر میکنی که توی یک رابطه سالم هستی؟ | ویژگی های رابطه سالم چیه؟

اگر دوست دارین بدونین که رابطتون با همسرتون تو گروه رابطه سالم قرار می گیره یا نه؛ این خبر برای شماست.

رابطه سالم

پر بازدید

ایده آل های شما و ویژگی های موردنظر شما از یک رابطه سالم چیست؟ به طور خلاصه در یک رابطه سالم دو شخص بالغ که به استقلال شخصیتی رسیده اند انتخاب میکنند که با یکدیگر و کنار یکدیگر باشند. . برای اینکه درباره خصوصیات یک رابطه سالم بیشتر بدانید همراه ترین تاپ باشید.

ویژگی های یک رابطه سالم

  • رشد فردی  در پی دارد در مقابل تفکر وسواس گونه و کنترلگری در رابطه

  •  دو طرف رابطه تمایل و فضای کافی برای رشد و پیشرفت خود و نفر مقابل را فراهم می‌کنند.

  • منافع مجزا، معاشرت با دوستان دیگر و برقراری روابط معنادار دیگر در آن وجود دارد. در مقابل زندگی اجتماعی محدود و بی‌توجهی به دوستان قدیمی.

  •  رابطه ای که دو نفر یکدیگر را به پیشرفت تشویق می‌کنند در مقابل وحشت از تغییر و مانع از پیشرفت دیگری شدن

  •  رابطه ای که در آن اعتماد کافی وجود داشته باشد در برابر احساس مالکیت ، رقابت و حسادت طرفین نسبت به یکدیگر

  •  رابطه‌ای که فردیت هر دو از سوی هر دو طرف مورد پذیرش و احترام واقع شده است. در مقابل تلاش در تغییر دیگری مطابق با تصویر ایده‌آل خیالی از طرف مقابل در ذهن خود دارد.

واسه شروع یه رابطه موفق چه سوالاتی رو باید بپرسیم؟

  •  رابطه ای که با تمام جوانب واقعیت و مسئولیت سر و کار دارد . در برابر رابطه‌ای که بر پایه توهمات و اجتناب از موضوعات ناخوشایند قرار می گیرد.

  •  رابطه ای که دو طرف از خودشان مراقبت می کنند و حالت هیجانی هر دو فرد وابسته به خلق و خوی طرف مقابل نمی باشد. در برابر انتظار همیشگی فرد  برای بهتر شدن حالش  از طرف مقابل، برطرف کردن تمام مشکلاتش نجات وی از چالش های روزانه.

  •  رابطه ای که توجه و مراقبت سالم به شریک زندگی توأم با دادن آزادی در آن برقرار است در برابر غرق شدن در احساسات و مشکلات فرد مقابل.

  • رابطه ای که دو طرف توانایی لذت بردن از تنهایی و خلوت خویش را دارا باشند در برابر عجز و ناتوانی برای تحمل تنهایی و انزوا

  • رابطه ای که رابطه جنسی در آن یک انتخاب آزادانه و نشأت  یافته از  رفاقت و علاقه دو طرف می باشد و طرفین رابطه با یکدیگر صمیمیت جنسی دارند و به نیازهای یکدیگر احترام میگذارند . در برابر فشار در برقراری هر نوع رابطه ای از جمله رابطه جنسی به خاطر عدم احساس امنیت ، ترس و نیاز به ارضای فوری نیازها

چگونه یک رابطه سالم داشته باشیم؟

ابراز محبت

برای داشتن یک رابطه سالم سعی کنید در کلام و رفتارتان نسبت به طرف مقابل محبت داشته باشید. اگرچه برخی افراد اهمیتی به کلام محبت‌آمیز نمی‌دهند و حتی این تصور وجود دارد که نشان ندادن محبت بیشتر می‌تواند طرف مقابل را به سمت آن‌ها جلب کند! مشاورین خانواده معتقدند با استفاده از کلام و رفتار محبت‌آمیز می‌توانید دلگرمی و آرامش را به طرف مقابل هدیه کرده و او را تا حد زیادی نسبت به رابطه امیدوار نگه دارید.

انعطاف‌پذیر باشید

یکی از اشتباهات رایج بسیاری از افراد این است که تصور می‌کنند نظرات آن‌ها صحیح‌تر از دیگران است. و به همین خاطر تلاش می‌کنند تا طرف مقابل را به صورتی که می‌خواهند تغییر دهند. علاوه بر اینکه شما هرگز موفق نمی‌شوید شخصیت کسی را عوض کنید. این رفتار باعث خواهد شد تا طرف مقابل‌تان از شما رنجیده و رابطه شما دچار مشکلات جدی شود. به همین خاطر سعی کنید در یک رابطه سالم انعطاف داشته باشید و به طرف مقابل‌تان این احساس را بدهید که او را به همان صورتی که هست دوست دارید و می‌پذیرید.

رابطه سالم

 

برای به دست آوردن رابطه سالم صحبت کنید

یکی از توانایی‌های زوجینی که رابطه سالم با یکدیگر دارند این است که آن‌ها به‌خوبی می‌توانند راجع به موضوعات مختلف با یکدیگر صحبت کرده و به یک نتیجه مشترک برسند. صحبت کردن از خواسته‌ها و ناراحتی‌ها یکی از مهم‌ترین نکاتی است که برای داشتن یک رابطه مطلوب باید به آن توجه داشته باشید. اگر احساس می‌کنید به هر دلیلی نمی‌توانید با طرف مقابل‌تان بر سر مسائل مختلف صحبت کرده یا راجع به موضوعی به تفاهم برسید، بهتر است در این زمینه از یک مشاور متخصص کمک بگیرید.

خاطرات مشترک ایجاد کنید

یکی از راهکارهای ایجاد علاقه و همین‌طور عمق بخشیدن به رابطه این است که با شریک ‌احساسی‌تان خاطرات شیرینی داشته باشید. خاطرات تأثیر بسیاری در ایجاد صمیمیت میان انسان‌ها دارند. به همین خاطر اگر به دنبال ساختن یک رابطه سالم هستید سعی کنید تا جای ممکن خاطرات شیرینی را در کنار طرف مقابل رقم بزنید.

به علاقه‌مندی‌های یکدیگر توجه کنید

توجه نشان دادن به موضوعاتی که برای طرف مقابل شما اهمیت دارند می‌تواند مزایای بسیاری داشته باشد. هنگامی‌که شما به این موضوع اهمیت می‌دهید در درجه اول این پیغام را به شریک احساسی‌تان می‌رسانید که او و خواسته‌هایش برای شما اهمیت دارند و همچنین این موضوع باعث خواهد شد تا در رابطه سالم بیشتر با دنیای ذهنی و احساسی طرف مقابلتان آشنا شوید.

در رابطه سالم از قهر یا تهدید اجتناب کنید

یکی از نشانه‌های یک رابطه نامطلوب این است که یکی از طرفین دائماً دیگری را به برهم زدن رابطه تهدید می‌کند و یا به بهانه‌های مختلف برای مدتی قهر می‌کند. این‌گونه رفتارها دیر یا زود باعث خواهد شد تا شریک احساسی شما خسته شده یا حتی تصمیم بگیرد رابطه را پایان بدهد. درنتیجه برای رابطه سالم سعی کنید از رفتارهای منفی مانند قهر، دعوا یا تهدید طرف مقابل هرگز استفاده نکنید. اگر موضوعی شما را ناراحت می‌کند بهتر است تلاش کنید برای آن راه‌حلی سازنده پیدا کنید. رفتارهای منفی هیچ پیغامی برای حل کردن مشکلات به طرف مقابل شما منتقل نخواهند کرد.

همدلی داشته باشید

همان‌طور که گفته شد یکی از مهم‌ترین مسائلی که برای داشتن یک رابطه سالم می‌بایست به آن توجه داشته باشید این است که با شریک احساسی‌تان همدلی داشته باشید. سعی کنید احساسات و خواسته‌های او را درک کنید و رفتار خود را بر اساس آن‌ها تنظیم کنید. این کار باعث می‌شود تا طرف مقابل در کنار شما احساس رضایت و آرامش داشته و درنتیجه برای حفظ یا بهبود رابطه تلاش خواهد کرد.

به نشانه‌های غیرکلامی توجه کنید

شناخت نشانه‌های غیر‌کلامی به شما کمک می‌کند پیش از اینکه شریک احساسی‌تان از چیزی صحبت کند شما متوجه احساسات و حالات وی باشید. این موضوع علاوه بر اینکه در همدلی کردن و شناخت موقعیت‌های مختلف به شما کمک می‌کند باعث ایجاد یک رابطه سالم احساس نزدیکی میان شما می‌شود.

رابطه سالم و نقش مشاوره

همه ما به دنبال یک رابطه سالم هستیم و گاهی در یک رابطه عاطفی دچار شک و تردید می‌شویم که آیا شخص مناسبی را برای خود انتخاب کرده‌ایم یا خیر؟ برخی مواقع نیز ممکن است احساس کنیم متوجه دلیل مشکلات رابطه نشویم و یا به‌تنهایی قادر به حل کردن آن‌ها نباشیم. در چنین شرایطی معمولاً به دنبال مشورت از دیگران خواهیم بود. اما متأسفانه برخی اوقات افرادی که برای مشورت انتخاب می‌کنیم راهکار صحیحی به ما ارائه نمی‌کنند. جانب‌داری، حسادت یا نداشتن علم و تجربه کافی باعث خواهد شد تا آن‌ها نتوانند به شکل مناسبی به شما کمک کنند.

علاوه بر این گاهی به دلیل ترس از قضاوت شدن یا محرمانه دانستن برخی از مسائل نمی‌خواهیم با نزدیکانمان راجع به آن صحبت کنیم. به همین خاطر معمولاً توصیه می‌شود که اگر به دنبال رفع مشکلات در یک رابطه عاطفی هستید و یا می‌خواهید کیفیت رابطه خود را بیشتر کنید بهتر است .

ویژگی های یک رابطه ناسالم

 سوء استفاده عاطفی یا جنسی در رابطه

نحوه رفتار طرف مقابل با شما و حفظ احترام و پیشگیری از سوءاستفاده عاطفی و یا جنسی یکی از اصلی ترین شرایط داشتن یک رابطه سالم است. بسیاری از افراد با این ادعا که “این که فقط یه بار این اتفاق افتاده، به این معنی نیست که دوباره هم تکرار میشه” خودشان را قانع می کنند که از این سوءاستفاده چشم پوشی کنند. به یاد داشته باشید که شما سزاوار یک رابطه سالم هستید و کسی که حتی یک بار از شما چه به صورت جسمی و چه عاطفی سوءاستفاده کند، آدم سمی ای است و رابطه سمی و ناسالمی را برای شما تشکیل داده ارزش وقت گذاشتن شما را ندارد.

شما یک راز هستید

در روابط افراد اطرافمان گاه و بی گاه می بینیم که دو نفر با هم در رابطه اند، اما یکی از این دو تمایلی به معرفی پارتنر خود به بقیه ندارد و وجود او را همانند یک راز می داند.

وقتی کسی بودن شما در رابطه را یک راز تلقی می کند، سه حالت دارد:

  •     او در یک رابطه دیگری است و شما به عنوان گزینه “زاپاس” محسوب می شوید.

  •     او نمی تواند به شما متعهد بماند.

  •     او از بودن با شما خجالت می کشد.

وقت شما با ارزش است و نباید با کسی که ترجیح می دهد شما را به عنوان راز کوچک حفظ کند، وقت با ارزش تان را هدر دهید.

مرتبا قرارها و برنامه هایتان لغو می شود

آیا زیاد پیش آمده که پارتنرتان در لحظات آخر قرار ملاقات یا برنامه های از پیش تعیین شده را لغو کند؟ خب گاهی این اتفاق می افتد و طبیعی هم هست، چرا که ممکن است در همان لحظه کار مهم تری برایش پیش آمده باشد. اما تکرار این اتفاق به کرات، طبیعی نیست و نشان می دهد که دیدن شما یا رسیدن به برنامه هایتان در اولویت اول او قرار ندارد.اگر می بینید که پارتنر شما مرتبا این کار را انجام می دهد، ممکن است نشانه ای از یک مشکل عمیق تر در رابطه تان باشد و نیاز باشد در مورد آن صحبت کنید.

صحبت های مجتبی شکوری درباره رابطه سالم

او همیشه حسودی می کند

حسادت سالم، به خودی خود در یک رابطه مفید است و می تواند حتی باعث شود که دو نفر با یکدیگر بهتر رفتار کنند. اما وای از روزی که این حسادت به جایی برسد که تمام زندگی شخص حسود صرف کنترل طرف مقابل شود. چک کردن موبایل طرف مقابل، کنترل ایمیل یا فیسبوک او و یا هر رفتار کنترلی دیگر فقط و فقط یک رفتار مخرب است و نشانه عدم امنیت و اعتماد در رابطه است و در صورت تکرار آن ممکن است اوضاع خیلی خراب تر شود. به یاد داشته باشید که اگر شما و پاتنرتان با هم در رابطه هستید یا ازدواج کرده اید، این به معنای مالکیت تمام عیار بر روی او نیست، در یک رابطه سالم، حریم های خصوصی حفظ می شود.

همیشه در حال جنگ هستید

آیا بیشتر اوقات شما صرف مشاجره و جنگیدن با هم است؟ مطمئنا، حتی زوج‌های خوشحال و خوشبخت هم با یکدیگر بحث می‌کنند، اما بحث کردن مداوم نشان می‌دهد که شما مهارت‌های ارتباطی ضعیفی دارید. مهارت ارتباط یک اصل اساسی در هر رابطه است. زوج‌ ها باید بتوانند به منظور ایجاد همدلی، حل مشکلات، و نزدیک ‌تر شدن با هم به خوبی حرف بزنند و گفتگو کنند.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر